background image

40 jaar Hotel Maastricht

40 jaar hotel maastricht
okt18

40 jaar Hotel Maastricht

Blog 1 comment

40 jaar Hotel Maastricht, 40 jaar een begrip in Limburg.

Afgelopen 27 september 2017 was het precies 40 jaar geleden dat Hotel Maastricht haar eerste gast heeft mogen verwelkomen. Ondanks dat het hotel vanaf september geopend was voor gasten, is de officiële opening pas op 2 december geweest. De officiële opening werd gedaan door directeur van het nationale bureau van toerisme Dhr. J. Strijkers en de Mestreechter Geis in vorm van Marriëtte Janssens. Ook toenmalig burgemeester Dhr. Minis was aanwezig en ontving uit handen van de toenmalig hotel directeur Dhr. B. Wesly een beeldje voor de bevordering van het toerisme in Maastricht.

Uit de geschiedenisboeken van Hotel Maastricht is te vinden dat de eerste gast uit Zweden kwam en een zogeheten ‘Walk in’ was. Deze term uit de hotelwereld geeft aan dat de gast zonder reservering bij het hotel komt voor een overnachting. De Zweedse hotelgast checkte op 27 september 1977 om 16:15 als eerste gast ooit in bij Hotel Maastricht.

Afgelopen 27 september 2017 was daarom hét moment om het jubileumjaar feestelijk te openen.
Op 27 september 2017 stond het personeel van het huidige Crowne Plaza Maastricht om 16:15 klaar om de eerste incheckende gast van het jubileumjaar te verrassen. Iets na kwart over vier kwam een Amerikaanse dame zich na een lange reis inchecken. Ze was blij verrast toen ze hoorde dat ze de eerste gast van het jubileumjaar was en nam een bos bloemen en een glas champagne in ontvangst. Ook kreeg ze een upgrade naar een suite en een heerlijke amuse.

40 jaar hotel maastricht
De eerste gast van het jubileumjaar neemt bloemen in ontvangst van commercieel manager Mariska Schuurmans

Ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan nemen wij u op elke donderdag mee terug in de historie van het hotel en haar omgeving. Elke donderdag vindt u op onze Facebookpagina en Instagram een ‘Throwback Thursday’ foto uit de geschiedenis van hotel Maastricht. Van oude werknemers tot de geschiedenis van de omgeving: alles komt voorbij!

Het jubileum van 40 jaar hotel Maastricht zal het aankomende jaar met diverse festiviteiten gevierd worden, houdt daarom de kanalen van Crowne Plaza Maastricht in de gaten om op de hoogte te blijven over 40 jaar hotel Maastricht.

 

Beantwoorden
Gillian Goulding
18 oktober 2017 om 16:15

Van harte gefeliciteerd met dit jubileumjaar!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie