background image

Coffee isn’t the question? Coffee is the answer

dec04

Coffee isn’t the question? Coffee is the answer

Blog 0 comments

Tijdens de koude winterdagen kan jij toch ook wel een koffie boost gebruiken? Wij hebben een paar leuke koffie weetjes voor je op een rij gezet.

1* Een koffiepot was de oorzaak voor het ontstaan van de webcam.

De eerste webcam ter wereld is uitgevonden door een groep wetenschappers van de Cambridge University. Deze wetenschappers liepen vaak naar hun koffiepot terwijl deze leeg was. Om dit te voorkomen hebben zij in 1991 een webcam op hun koffiepot gericht zoat zij konden zien of deze vol of leeg was.

2* Koffie is eigenlijk fruit.                                                                                                       

Het klinkt nogal vreemd, maar het is echt waar. Koffiebonen zijn de pitten van een vrucht die aan de koffieplant groeit. Koffiebonen worden ook wel beschreven als een rode harde druivensoort.

3* Koffie is Big Business

Koffie wordt na olie het meest verhandeld. Daarnaast is het restproduct koffiegruis ook nog eens een waardevolle grondstof. Een aantal designers hebben het zelfs al gebruikt bij het maken van meubels en juwelen.

4* Dure koffie

De duurste koffie ter wereld is  “Kopi Luwak” en kost tussen de €90,- en €450,- per 500 gram. De koffiebonen zijn zo speciaal omdat de koffiebonen worden gegegeten en deels verteerd en dan weer uitgespuugt door de Aziatische “ Civet” kat. Klinkt heerlijk toch?

5* Presteren in de sport? Drink koffie

Atleten weten het al een tijdje. Een kop koffie drinken voor je workout verhoogt sport prestaties. Cafeïne verhoogt het aantal vetzuren in de bloedstroom waardoor de spieren van sporters in staat worden gesteld om eerst deze vetten te absorberen en te verbranden, voordat het lichaam overgaat tot het aanspreken van de koolhydraten reserves in het lichaam, waardoor je het langer volhoudt.

Geniet jij binnenkort bij ons van een warme koffie  aan de openhaard? Bezoek Bar Le club d’ Artagnan. Meer informatie over onze bar vindt je met behulp van onderstaande link.

https://www.cpmaastricht.com/restaurant/bar-le-club-dartagnan

 

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie