background image

De Maastrichtse vlaai route

feb13

De Maastrichtse vlaai route

Blog 1 comment

De Maastrichtse vlaai:

5 Maastrichtse bakkers, 5 bekende Maastrichtenaren, 1 heerlijke vlaai!

Vijf bekende Maastrichtenaren hebben in samenwerking met vijf toonaangevende Maastrichtse bakkers hun favoriete vlaai gekozen. Samen maken de vijf verschillende smaakvolle vlaaien de Maastrichtse vlaai. Loop nu de Maastrichtse vlaai route en haal bij de vijf verschillende bakkers hun stuk vlaai om de gehele Maastrichtse vlaai compleet te krijgen.

De bekende Maastrichtenaren die meewerken aan dit smaakvolle concept van Maastricht Marketing en fooddesigner Annelies Hermsen zijn Andre Rieu, Fabrizio, Tom Dumoulin, Cecile Narinx en burgemeester Annemarie Penn- te Strake.

De Maastrichtse burgemeester koos in samenwerking met Patisserie Royale voor de Zwarte pruimenvlaai en vergelijkt haar keuze met een warme zoete donkere herfst in Maastricht. Zanger Fabrizio koos voor de Appelvlaai van Bakkerij Souren en vergelijkt de Appelvlaai met een zachtere versie van het Italiaanse Dolce. Wielrenner Tom Dumoulin moet vanwege zijn sportieve achtergrond zijn lichaam in vorm houden maar wanneer hij zondigt doet hij dit graag met de Kersenvlaai van de Bisschopsmolen. Andre Rieu ontvangt zijn gasten graag met een kop koffie maar dan niet met een koekje maar met een royaal stuk Limburgse vlaai. Zijn favoriete stuk is de Kruisbessenschuimvlaai van Bakker Peter Lemmens. Bakkerij Hermans serveert de Rijstevlaai en dit voelt als thuiskomen voor Cecile Narinx, Journaliste en oud- deelneemster van Wie is de Mol. De keuzes van deze vijf duo’s maken samen de Maastrichtse vlaai.

Maastrichtse vlaai

Bij de VVV Maastricht aan de kleine straat 1 en bij de 5 deelnemende bakkers kun je de speciale Maastricht vlaai dozen en het vlaaiboekje kopen. In dit boekje staan 2 wandelroutes, een korte van 1,5 uur een een langere van 2,5 uur. De wandelroutes voeren langs de vele mooiste straatjes die Maastricht kent, historische gebouwen en andere verrassende plekken.

In deze route vindt u ook alle deelnemende bakkerijen. Bij elke bakkerij kunt u het stuk vlaai kopen die de bakker samen met de bekende Maastrichtenaar heeft uitgekozen. Wanneer u alle vijf bakkerijen heeft gepasseerd en overal het stuk vlaai heeft aangekocht dan heeft u de Maastrichtse vlaai compleet.

 

Wanneer u bij ons in het hotel verblijft kunt u onze collega’s aan de receptie vragen naar de snelste weg naar de VVV of een van de deelnemende bakkerijen zodat u uw Maastrichtse vlaai compleet kunt maken. Voor meer informatie over de vlaaien, de bekende Maastrichtenaren en de wandelroutes kunt u naar de website van Maastricht Vlaai.

Let op: de wandelroutes zijn beschikbaar van dinsdag t/m zondag. Op zondag is Bakkerij Souren gesloten, dan kunt u een extra punt van de andere vlaaien kiezen om uw Maastrichtse vlaai compleet te maken.

 

Beantwoorden
Burch Meens
5 november 2017 om 10:20

Dat is pas een leuk iodee. ik ben “oud” maastrichtenaar en woon al Meer als 45 Jaar in zwitserland. Als ik weer eens naar “huis” kom will ik zeker gebruik maken van dit leuk aanbod.
Groeten vanuit Luzern

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie