background image

Fietsen in Limburg: uitermate genieten

Fietsen in Limburg
jul20

Fietsen in Limburg: uitermate genieten

Blog 0 comments

Op een actieve manier het landschap van Limburg verkennen? Per tweewieler geniet u uitermate van de heuvelachtige omgeving en de prachtige dorpjes rondom Maastricht. Vanaf een kleine twintig minuten fietsen verlaat u ons hotel in de levendige binnenstad voor het groene rustgevende landschap van Limburg. Fietsen in Limburg: uitermate genieten!

Zuid- Limburg is de fietsregio per uitstek en is onder andere het decor van één van ’s Nederlands meest aansprekende wielerwedstrijden: De Amstel Gold Race. Ook voor de recreatieve fietser heeft Limburg veel te bieden. De vele fietsroutes voeren langs de mooiste landschappen, kastelen, pittoreske dorpjes en natuurlijk terrasjes waar u onder het genot van een verfrissend drankje kunt uitrusten tijdens het fietsen in Limburg.


uitzicht fietsen in limburg
Fietsen in Limburg

Uniek voor Nederland zijn de vele heuvels die Limburg rijk is met als uitschieter het hoogste punt van Nederland de Vaalserberg (321 m.). De heuvels geven een prachtig uitzicht over de streek en bieden voor elk niveau fietser prachtige fietspaden. Één van de bekendste heuvels, de St. Pietersberg, vindt u al op twintig minuten fietsen van hotel Crowne Plaza. Eenmaal aangekomen bij de St. Pietersberg kunt u genieten van het uitzicht over de ENCI groeve: een prachtige groeve waar tot voor kort kalksteen werd gewonnen. Via de Jekervallei fietst u zo de grens van België en Nederland over naar het Belgische plaatsje Kanne met als eyecatcher kasteel Neercanne.

Voor de iets meer ervaren fietser is een ritje naar het drielandenpunt een aanrader. Via een route van ongeveer twee uur fietst u via Cadier en Keer, Margraten, Mechelen en Gulpen naar Vaals. Onderweg op deze route vindt u vele unieke plekken zoals de Amerikaanse militaire begraafplaats, de Gulpener Bierbrouwerij, de Gulpenerberg, het Vijlenerbos en tot slot het drielandenpunt op de Vaalserberg.

De route: Het parelsnoer van het buitengoed Geul en Maas brengt u van Maastricht via vele bezienswaardigheden (parels) naar Valkenburg. De twaalf kilometer lange route gaat onder andere door Rothem, Meerssen, Houthem en als eindstation Valkenburg. Enkele bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt zijn het Proosdijpark, natuurgebied de Dellen en kasteel St. Gerlach. Tot slot eindigt de route in Valkenburg dat aan de Cauberg ligt.


Fietsen in Limburg is voor ieder niveau fietser een plezier: of u nou van een kort tochtje naar de St. Pietersberg houdt of van een tocht door de hele provincie op de website van VVV zuid- Limburg vindt u tal van fietsroutes. Deze en ook andere routes zijn ook te verkrijgen bij ons hotel aan de receptie.

Op zoek naar een plek om een (elektrische) fiets te huren? Hotel Crowne Plaza Maastricht verhuurt zowel normale als elektrische fietsen. Ons team aan de receptie zet graag een fiets voor u klaar en wijst u weg naar de leukste hotspots. Vraag bij het reserveren van uw hotelkamer naar de mogelijkheden of stuur een mail naar info@cpmaastricht.nl.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie