background image

Hotspots van Maastricht deel drei

hotspots van maastricht
nov16

Hotspots van Maastricht deel drei

Blog 0 comments

Maastricht is door de website Zoover uitgeroepen tot de leukste stad voor een stedentrip in Nederland. Graag zou het team van Crowne Plaza Maastricht zijn lezers opnieuw duidelijk maken wat deze historische stad aan de Maas te bieden heeft. Zoals u misschien al weet vertellen wij in de Hotspots van Maastricht welke plekjes u tijdens uw verblijf in ‘Mestreech’ zeker niet wilt missen. Vanwege het brede assortiment aan unieke winkels, bourgondische eetgelegenheden en monumentale gebouwen volgt hier alweer het derde deel van de Hotspots van Maastricht.


MaastrichtHotspots van Maastricht Underground

Wat u niet wilt missen bij een bezoek aan Maastricht zijn de Grotten Noord, Grotten Zonneberg, de Kazematten en Fort Sint Pieter, ook wel aangeduid als Maastricht Underground. In zowel de Grotten Noord als de Grotten Zonneberg neemt een professionele gids u mee op een route door een deel van het 80 kilometer ondergronds grottenstelsel. De Grotten Zonneberg boden voor een groot deel van de Maastrichtse bevolking veiligheid tijdens de tweede wereldoorlog. Vanwege de grote hoeveelheid gangen was dit voor buitenstaanders een uiterst moeilijke plek om in te nemen.

De Kazematten is een uniek gangenstelsel ontstaan tussen 1575 en 1825. In de 18e eeuw is hier aan de westkant van de stad een 14 kilometer lange verdedigingsstelsel uitgegraven. Dit gangenstelsel werd gemaakt om vijanden in de stad ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken. Tijdens de tweede wereldoorlog kon de lokale bevoking zich hier schuil houden voor bombardementen.

Laat je tijdens een rondleiding meenemen in de geschiedenis van Fort Sint Pieter. Deze locatie heeft een rijke geschiedenis aan prachtige verhalen vol anekdotes en weetjes. Laat je rondleiden langs onder andere de waterput, de schietgaten en de kanonnengalerij. Kom meer te weten over de belegering van Maastricht in 1673 waarbij de Zonnekoning de stad door middel van tactische hulpmiddelen in recordtijd wist in te nemen.

Plan tijdens uw citytrip naar Maastricht een bezoek aan Maastricht Underground en zie waarom deze door ons gekozen is als één van de hotspots van Maastricht.
Meer informatie over beschikbare rondleidingen en toegangsprijzen vindt u op de website van Maastricht underground.


VrijthofHotspots van Maastricht

Waar kunt u beter een hapje en een drankje doen dan op het grootste en beroemdste plein van Maastricht. Dit gezellige plein is niet voor niks één van de Hotspots van Maastricht. Naast de verzameling van sfeervolle terrasjes is het vrijthof omringt door monumentale gebouwen en diverse culturele voorzieningen. Het hele jaar door vinden hier evenementen plaats die bezoekers vanuit het hele land aantrekt. Zo vindt hier jaarlijks het winterfestival Magisch Maastricht, het Maastrichtse Carnaval en natuurlijk de openluchtconcerten van de internationaal bekende Maastrichtse violist, André Rieu plaats.

 


Stadspark

Naast alle bijzondere architectuur die in Maastricht te bezichtigen zijn, beschikt de stad ook over één van de drie oudste parken van Nederland: het ‘Stadspark’. Het stadspark bestaat uit een aantal deelparken en bestaat al meer dan 175 jaar. Het Stadspark is de ideale plek om even te ontsnappen van alle stadsdrukte en lekker te ontspannen van de natuur. Voor bezoekers die met de auto de stad willen bereiken is hier de mogelijkheid om de auto te parkeren bij de P+W Kennedybrug tegen een maximaal tarief van €6,- per dag.


Bent u nieuwsgierig geworden om de Hotspots van Maastricht te bezoeken? Kijk dan eens op onze arrangementen pagina voor alle mogelijkheden bij Crowne Plaza Maastricht.
Op zoek naar nog meer hotspots? Kijk dan eens naar deel een en deel twee van deze rubriek.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie