background image

Hotspots van Maastricht deel ein

hotspots van maastricht
mei03

Hotspots van Maastricht deel ein

Blog 0 comments

Maastricht is door de website Zoover uitgeroepen tot de leukste stad voor een stedentrip in Nederland. Natuurlijk wisten wij dit al jaren maar toch zijn wij als Maastrichts hotel heel trots op deze benoeming. Om dit te vieren én om de toekomstige bezoekers van de stad een weg te wijzen naar de bekende, maar ook naar de minder bekende hotspots van Maastricht zal Crowne Plaza in deze serie periodiek enkele hotspots van Maastricht uitlichten. Welke unieke winkels in Maastricht moet je bezoeken? Waar kun je het beste een steak eten? Welke monumentale gebouwen moet je gezien hebben? Wij vertellen het u allemaal! Vandaag deel ein!


Boekhandel Dohotspots van maastrichtminicanen

Boeken? Die koop je toch gewoon online? Nou, mooi niet! Als je er van houdt om op een unieke locatie op zoek te gaan naar een goed boek dan is boekhandel Dominicanen in Maastricht een echte aanrader. Zo maak je van het kopen van een boek een echt avontuur.

De boekhandel is gevestigd in één van de hotspots van Maastricht: de Dominicanenkerk. Het Gotische kerkgebouw is van binnen net zo indrukwekkend als van buiten en is bij een bezoek aan Maastricht zeker het fotograferen waard. Ongeveer 200 jaar geleden verloor de kerk haar sacrale functie en sinds 2006 biedt het onderdak aan de boekhandel. De boekhandel heeft een breed en diep assortiment publieksboeken en boeken voor professionals.

Naast de boekhandel kun je in de kerk ook terecht voor een heerlijke kop koffie bij de befaamde keten Coffeelovers. De Coffeelovers in de Domincanenkerk is door Tripadvisor verkozen tot nummer 1 locatie in Maastricht voor je kopje koffie, cappuccino of thee.


Café in de Karkol

cafe krakolMaastricht is natuurlijk een prachtige stad om te gaan winkelen of cultuur te snuiven maar de stad staat natuurlijk ook bekend om zijn Bourgondische stijl. Heb je tussen het winkelen of wandelen door de straatjes van Maastricht zin gekregen in een lekker biertje? Dan is Café in de Karkol één van de vele gelegenheden waar je terecht kunt.

In 2016 werd het café door Misset Nederland verkozen tot beste café van Nederland. Hiervoor stonden ze al enkele jaren in de top 10 van de verkiezing. Het is dus zeker de moeite waard om hier te gaan genieten van een biertje, wijntje of een kop koffie.


Catwalk Maastricht

Iedere laatste zaterdag van de maand is er het evenement Catwalk Maastricht. Tijdens dit evenement vinden er bij de winkelcentra’s Entre Deux en Mosae Forum modeshows plaats. De fashion liefhebber kan inspiratie op doen want grote merken en ontwerpers presenteren tijdens Catwalk de nieuwste trends.

Merken, ontwerpers en winkels die mee doen aan dit mode evenement zijn onder andere The Sting, Mango, Calvin Klein, Hans Anders en Esprit. Catwalk is één van de modieuze hotspots van Maastricht.


ENCI Groevuitzicht ENCIe

Sinds 1926 wint de Eerste Nederlandse Cement Industrie (ENCI) kalksteen uit de kalksteengroeve bij de Sint Pietersberg. Dit is de grondstof voor verschillende soorten cement. In deze groeve, die bekend staat als de ENCI groeve, kan tot 2018 kalksteen gewonnen worden. Hierna zal de winning stoppen en samen met Natuurmonumenten heeft de stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI een inrichtingsplan gemaakt voor de groeve.

Begin april is de groeve geopend voor publiek en kan men via de gangenstelsels van de groeve en de speciaal ontworpen trap genieten van een wandeling door het natuurgebied. Dit is dus één van de nieuwste hotspots van Maastricht. Ook is er een spectaculair uitzichtplatform waar men 360 graden rond kan kijken naar de natuurrijke omgeving en de 40 meter lager gelegen groeve.

Om tijdens uw wandeling voorzien te zijn van alle informatie over de groeve kunt u de NatuurRoutes app downloaden van Natuurmonumenten.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie