background image

In gesprek met… Christian Lagerwaard

Christian Lagerwaard
apr04

In gesprek met… Christian Lagerwaard

Blog 1 comment

In onze column ‘In gesprek met…’ gaan wij het gesprek aan met markante persoonlijkheden uit binnen- en buitenland die op welke manier dan ook verbonden zijn met Maastricht. In onze eerste ‘In gesprek met…’ bijt fashion designer Christian Lagerwaard het spits af.

Christian Lagerwaard is geboren in het Duitse Krefeld maar verliet zijn geboorteplaats al op vijf jarige leeftijd om naar Brunssum te verhuizen. Christian was net twintig jaar oud toen hij als opkomend mode talent de prestigieuze Prix Guy Laroche won tijdens de Concours de Couture. Deze prijs leverde Lagerwaard een persoonlijke uitnodiging van Guy Laroche op en hij vertrekt naar Parijs om geïntroduceerd te worden in de wereld van de fashion.

Na enkele jaren in Parijs krijgt Christian Lagerwaard in 1992 een unieke kans bij Emanuel Ungaro Paris. Hier leert hij de fijne kneepjes van het vak. In 2000 mag hij op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Parijs zijn collectie tonen waarna ook het Nederlandse koningshuis bekend met hem raakt. Onder andere Prinses Laurentien behoort tot zijn cliënten. Door de jaren heen heeft Lagerwaard zijn collecties mogen presenteren op toonaangevende fashionshows zoals de High fashion week in Parijs, Gallery- Düsseldorf en de Berlin fashion week.

In 2016 opende de burgemeester: Maison Christian Lagerwaard. Een eigen winkel in de streek waar zijn roots liggen in het hart van Maastricht aan de Havenstraat. Een voortzetting van de uitbreiding van het merk Christian Lagerwaard.

Hoewel hij zijn kantoor nog steeds in Parijs heeft, werkt en verblijft Christian graag in Maastricht. Wij spraken met de ontwerper die al meer dan dertig jaar in het vak zit.

Waar komt die passie voor mode in uw leven vandaan?

Mode is een dagelijks onderwerp voor bijna iedereen die moet nadenken over zijn of haar kleding voor privé of werk. Ik heb op jonge leeftijd de passie voor mode ontdekt en er voor gekozen om designer te worden omdat ik in de mode eindeloos kan evolueren in de zoektocht naar de verbintenis tussen materiaal, pasvorm en functionaliteit.

Hoe heeft u deze passie tot zijn recht laten komen in design en fashion?

Mijn eindeloze fascinatie voor materiaal en structuur vormen de basis voor al mijn ideeën. Met veel oog voor detail en kwaliteit komen deze tot hun recht in mijn designs.

Wat heeft u gebracht tot waar u vandaag bent?

De wil om mijn talenten de basis te laten zijn voor mijn professionele bestaan heeft mij gebracht waar ik vandaag de dag ben. Daarnaast is het belangrijk om veel zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen te hebben om een lange carrière te kunnen opbouwen.

Zijn er nog andere ambities waarin u eventueel uw creativiteit kwijt wilt?

Ik zou graag willen fotograferen. Dat is een bezigheid waar ik door mijn drukke leven weinig tijd voor heb gehad maar wel heel interessant vind.
Met name zou ik mijn eigen modereportages gaan maken omdat ik vaak een net iets andere kijk heb dan fotografen.

Hoe kijkt u terug op de afgelopen 32 jaar van uw carrière?

Vanaf de start van mijn carrière heb ik alle globale crisissen ‘overleeft’ door telkens mijn korte termijn doelen aan te passen. Na 31 jaar sta ik nog steeds even nieuwsgierig ten opzichte van mijn vak als in het begin. Het is heel fijn om zoveel jaren van ervaring te hebben en nog steeds te innoveren in een vooruitstrevende wereld.

Uiteindelijk kijk ik terug op een rijk en creatief verleden met een mooi archief van waarden, normen en een signatuur welke voor de voortzetting en verdere uitbouw van mijn merk essentieel zijn. Met de recente opening van Maison Christian Lagerwaard in het centrum van Maastricht hebben we een belangrijke stap gezet.

 

 

Beantwoorden
Florima
7 april 2017 om 17:16

Geweldig! Een geweldige fashion designer en dan nog in Limburg. Super!

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie