background image

IRONMAN MAASTRICHT 2018

Ironman
aug01

IRONMAN MAASTRICHT 2018

Blog 2 comments

Wat we nog niet wisten van Martijn Dresen

Maastricht mag voor het vierde jaar op rij gastheer van ‘s werelds grootste triathlon zijn, de IRONMAN. Een parcours van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en vervolgens nog eens 42 km hardlopen. Alle individuele onderdelen al een hele prestatie, maar tijdens IRONMAN alles in één parcours! Uithoudingsvermogen is dus een must tijdens dit loodzware parcours. Start én finish in het centrum van Maastricht. Onze eigen General Manager Martijn Dresen zal dit jaar op 5 augustus ook aan de start staan van de IRONMAN Maastricht. Hij heeft hier de afgelopen maanden intensief voor getraind en wij hebben daarom ook een aantal vragen aan hem gesteld. Lees hier het volledige interview met Martijn:

 

Hoe heb je je de afgelopen maanden voorbereid op de IRONMAN?
Vanuit het hotel heb ik drie keer in de week gemiddeld 10,8 kilometer gerend. In het begin deed ik dit met een gemiddelde snelheid van 9 kilometer per uur, naarmate mijn conditie verbeterde rende ik uiteindelijk met een snelheid van gemiddeld 11,5 kilometer per uur. Nog steeds niet razendsnel, maar hard genoeg om lang vol te houden. Voor het onderdeel zwemmen heb ik me in verhouding minder goed voorbereid, dus dat gaat een verrassing worden. Fietsen ligt mij in het algemeen goed, hier heb ik minder aandacht aan besteed.

 

Waar haal je de motivatie vandaan om de IRONMAN te rennen?
Ten eerste geeft het voltooien van de IRONMAN een hele boel voldoening. Ik heb de IRONMAN eerder al in 2010, 2011 en 2014 gedaan, dus ik weet wat me te wachten staat. Uit het parcours van Maastricht haal ik veel plezier, de omgeving is prachtig en de locatie is lekker dichtbij. In 2015 deed ik zelfs de dubbele IRONMAN: 7,2 kilometer zwemmen, 360 kilometer fietsen en 84 kilometer hardlopen. Dit doe ik mezelf nooit meer aan. Mijn grootste motivatie toen was dat ik op de finishlijn mijn vrouw ten huwelijk wilde vragen, dus ik móest de dubbele wel voltooien. Gelukkig is me dit gelukt en heeft ze ‘ja’ gezegd.
Wat ik tijdens de voorbereidingen dit jaar ook erg leuk vond waren de gasten die af en toe met me meerende. Hieruit vorderde vaak leuke en interessante gesprekken. Daarnaast leerde ik onze gasten hierdoor ook beter kennen.

 

Heb je een bepaald tijdsdoel waarin je de IRONMAN wil voltooien?
In 2014 liep ik de IRONMAN uit in ongeveer 13 uur en 26 minuten. De dubbele IRONMAN in 2015 heb ik in minder dan 32 uur voltooid. Ik zou het voor dit jaar leuk vinden als ik onder de 13 uur uitkom, hoewel ik vermoed dat dit erg lastig gaat worden.

 

Ben je klaar voor de start?
Dat hoop ik wel!  Er zullen ons wellicht voor dit jaar een aantal verrassingen te wachten staan. Voor de deelnemers dit jaar is het misschien niet toegestaan om een ‘wetsuit’ te dragen tijdens het zwemmen. Persoonlijk zou ik dit jammer vinden. Een wetsuit houdt je drijvend, dit bespaart natuurlijk een hoop energie. Daarentegen is een wetsuit met dit weer wel erg warm. Of dit wel of niet is toegestaan horen we 1 uur voor de start. Verder is het mogelijk dat er door het warme weer te veel blauwalg in het water ligt, dan is het nog maar de vraag of het verantwoordelijk is om dan in het water te zwemmen.

 

Heb je verder nog een aantal tips voor ons die wij in de toekomst kunnen gebruiken?
Voor de IRONMAN laat ik altijd mijn haren kort knippen, hierdoor is het net iets makkelijker om lichaamswarmte kwijt te raken. Tijdens het rennen draag ik ook een pet met een open bovenkant. Zo hebben mijn ogen bescherming tegen de zon en kan de warmte alsnog via de bovenkant van mijn hoofd ontsnappen. Verder smeer ik voor het fietsen vaseline boven mijn wenkbrauwen, zo loopt het zweet niet direct je gezicht in maar kan het via de zijkanten afgevoerd’ worden.

 

Wij wensen Martijn heel veel succes met zijn IRONMAN! Wilt u meer lezen over de IRONMAN, klik dan hier!

Beantwoorden
Corné Klein
1 augustus 2018 om 14:27

Leuk !! Ik doe ook mee en slaap bij jullie in het hotel. Hebben jullie nog een vroeg ontbijt a.s. zondag ?

  Beantwoorden
  2 augustus 2018 om 17:06

  Dag Corné,

  Dat is goed om te horen! Hopelijk zijn uw voorbereidingen goed verlopen.
  U kunt inderdaad bij ons een ontbijt bestellen tot zaterdag 21:00.
  Dit kunt u s’ochtends op de dag van de Ironman ophalen bij de receptie

  Alvast heel veel succes!

  Team Crowne Plaza Maastricht

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

CROWNE PLAZA MAASTRICHT

Zonder enige twijfel is Maastricht de meest bourgondische stad van het land. Crowne Plaza Maastricht is een hotel prachtig gelegen aan de Maas. Het biedt een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de historische binnenstad van Maastricht met haar luxe boetieks, chique restaurants en sfeervolle terrasjes.

INSTAGRAM

Beste Prijs Garantie